Septyni paprasti ir skanūs dietiniai patiekalai iki 300 kcal

Dieta neturi būti nuobodi ir neskoninga. Sveikos gyvensenos palaikymas ir svorio metimas gali būti labai malonus procesas. Šiame straipsnyje pateikiame 7 paprastus receptus, kurių kiekviename yra mažiau nei 300 kalorijų, tačiau tuo pačiu jie savo skoniu ir maistine verte nenusileidžia kaloringesniems.

Paprasti dietiniai receptai: 7 labai skanūs patiekalai iki 300 kcal

  1. Žaliosios salotos su vištiena ir uogomis

Ingridientai:

  • 100 gr. vištienos filė kepta be aliejaus
  • 2 puodeliai šviežių špinatų
  • 1/2 puodelio kapotų braškių
  • 1/4 puodelio mėlynių
  • 1/4 puodelio raudonųjų serbentų
  • 1 valgomasis šaukštas mandarinų sulčių
  • 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • druska ir pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

  • Iškeptą vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite špinatus, uogas ir vištienos gabalėlius.
  • Atskirame dubenyje sumaišykite mandarinų sultis, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus.
  • Gautu padažu užpilkite salotas ir švelniai išmaišykite.
  1. Ant grotelių keptas tunas su citrinų padažu

Ingridientai:

  • 150 gr. tunas
  • 1 valgomasis šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • 1 arbatinis šaukštelis malto česnako
  • 1 arbatinis šaukštelis susmulkinto šviežio baziliko
  • druska ir pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

  • Paruoškite groteles ir įkaitinkite iki vidutinės ugnies.
  • Tuną pasūdykite, pipiruokite ir apšlakstykite citrinos sultimis.
  • Kepkite ant grotelių, kol baigsite.
  1. Omletas su daržovėmis

Ingridientai:

  • 2 kiaušiniai
  • 1/4 puodelio pjaustytų pomidorų
  • 1/4 puodelio kapotų pipirų
  • 1/4 puodelio kapotų špinatų
  • 1/4 puodelio susmulkinto svogūno
  • druska ir pipirai – pagal skonį
  • pomidorų padažo (patiekimui, nebūtina)

Paruošimas:

  • Dubenyje šakute išplakite kiaušinius iki vientisos masės.
  • Suberkite pjaustytas daržoves, druską, pipirus ir švelniai išmaišykite.
  • Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir patepkite ją švelniu aliejaus sluoksniu.
  • Į keptuvę supilkite kiaušinių ir daržovių mišinį ir kepkite po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol omletas taps auksinės spalvos.
  • Patiekite omletą su pomidorų padažu (nebūtina).
  1. Lengva vištienos sriuba su daržovėmis

Ingridientai:

  • 200 gr. vištienos filė, supjaustyta kubeliais
  • 1 litras neriebaus vištienos sultinio
  • 1 morka, supjaustyta kubeliais
  • 1 svogūnas, supjaustytas
  • 1 saliero stiebas, susmulkintas
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių
  • druska ir pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

  • Dideliame puode užvirkite vištienos sultinį.
  • Sudėkite supjaustytą vištieną, morkas, svogūną ir salierą.
  • Sriubą pagardinkite džiovintais čiobreliais, druska ir pipirais.
  • Virkite sriubą ant vidutinės ugnies apie 20-25 minutes, kol daržovės ir vištiena suminkštės.
  • Vištienos sriubą patiekite karštą.
  1. Krevetės teriyaki padaže

Ingridientai:

  • 150 gr. krevetės, nuluptos ir nupjautos
  • 2 šaukštai teriyaki padažo
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
  • 1 arbatinis šaukštelis malto česnako
  • 1 arbatinis šaukštelis sezamo aliejaus
  • žalieji svogūnai (papuošimui, neprivaloma)

Paruošimas:

  • Dubenyje sumaišykite teriyaki padažą, medų, imbierą, česnaką ir sezamo aliejų.
  • Į dubenį sudėkite krevetes ir gerai išmaišykite, kad pasidengtų padažu.
  • Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir apkepkite krevetes po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol jos taps rausvos ir prisisotins padažu.
  • Papuoškite krevetes žaliais svogūnais ir patiekite su garnyru (nebūtina).
  1. Kepta lašiša su daržovėmis

Ingridientai:

  • 150 gr. lašišos filė
  • 1 puodelis pjaustytų daržovių (brokolių, morkų, žiedinių kopūstų ir kt.)
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
  • 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • druska ir pipirai – pagal skonį
  • šviežių žolelių (papuošimui, nebūtina)

Paruošimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  • Lašišą dėkite ant kepimo skardos, išklotos folija arba pergamentiniu popieriumi.
  • Prie žuvies išdėliokite supjaustytas daržoves.
  • Supilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, daržoves, druską ir pipirus.
  • Foliją suvyniokite į maišelį ir kepkite orkaitėje apie 15-20 minučių, kol lašiša taps sultinga, o daržovės suminkštės.
  • Iškeptą lašišą papuoškite šviežiomis žolelėmis ir patiekite su daržovėmis.
  1. Vaisių kokteilis

Ingridientai:

  • 1 prinokęs bananas
  • 1/2 puodelio kapotų šviežių uogų (braškių, aviečių, mėlynių ir kt.)
  • 1/2 puodelio neriebaus jogurto
  • 1/2 puodelio neriebaus karvės arba augalinio pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis chia sėklų (nebūtina)

Paruošimas:

  • Sudėkite visus ingredientus į maišytuvą.
  • Maišykite juos, kol gausite vientisą ir vientisą kokteilį.
  • Jei reikia, įpilkite ledo, kad sukurtumėte vėsų gėrimą.
  • Patiekite vaisių kokteilį aukštoje stiklinėje. Jei norite, ant viršaus pabarstykite chia sėklų, kad pridėtumėte skaidulų.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku