Maisto produktų, kurių negalima laikyti šaldytuvo durelėse, sąrašas

Šaldytuvas – tai ne tik dėžė maistui laikyti, bet kompleksinė sistema, skirta palaikyti optimalią temperatūrą ir išlaikyti maisto šviežumą. Tačiau ne visi maisto produktai yra tinkami laikyti šaldytuvo durelėse dėl temperatūros svyravimų ir kitų veiksnių.

Kokių maisto produktų negalima laikyti šaldytuvo durelėse?

1. Mėsos gardėsiai

Maisto produktų, tokių kaip vištienos griežinėliai, kumpis, dešra ir kt., negalima dėti į šaldytuvo dureles dėl temperatūros svyravimų kiekvieną kartą atidarius duris. Delikatesus geriausia dėti šaldytuvo gale, kur temperatūra yra stabiliausia.

2. Sūris

Panašiai kaip ir delikatesų mėsą, sūrį geriausia laikyti šaldytuve, o ne durelėse. Be to, daugelyje šiuolaikinių modelių yra įrengtas specialus sūrio stalčius, padedantis išsaugoti jo šviežumą ir skonį.

3. Vaisiai ir daržovės

Šaldytuvo durys neužtikrina pakankamai stabilios temperatūros vaisiams ir daržovėms laikyti. Geriausia juos dėti į specialius stalčius pačiame apačioje, kad kuo ilgiau išlaikytų šviežumą.

4 kiaušiniai

Kiaušinių nerekomenduojama laikyti durelėse dėl pavojaus sugadinti lukštą ir galimo bakterijų dauginimosi dėl temperatūros svyravimų. Saugiausia juos palikti ant stabilios lentynos šaldytuve.

5. Pienas

Pieno taip pat negalima laikyti durelėse dėl temperatūros nestabilumo. Jį rekomenduojama dėti šaldytuvo gale, kur paprastai būna vėsesnė temperatūra.

6. Žalia mėsa ir paukštiena

Iš žalios mėsos ir paukštienos išsiskiriančios sultys gali užteršti kitus maisto produktus, jei jos laikomos šaldytuvo durelėse. Žalią mėsą ir paukštieną geriausia dėti į šaldiklį arba į šalčiausios temperatūros zoną.

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku