Kaip namuose pašalinti antibiotikus iš įsigytos paukštienos

Vištienos mėsa tapo neatsiejama šiuolaikinės dietos dalimi. Jo privalumai: lengvas skrandžiui, greitai paruošiamas ir palyginti prieinamas. Tačiau daugelis vartotojų nerimauja dėl parduotuvėje pirktos vištienos, o tai rodo, kad joje gali būti pavojingų medžiagų, tokių kaip antibiotikai ir augimo hormonai. Straipsnyje sužinosite, kaip namuose pašalinti iš vištienos antibiotikus, jei abejojate jos kokybe.

Kaip atsikratyti antibiotikų vištienoje

Neįmanoma tiesiogiai nustatyti antibiotikų buvimo parduotuvėje pirktoje vištienoje. Vartotojas gali pasikliauti tik gamintojo sąžiningumu ir tikėtis, kad jo perkama mėsa neturi kenksmingų medžiagų. Parduotuvėse parduodama vištiena laikoma saugia, nes hormonų ir antibiotikų kiekis mėsoje reguliuojamas pagal valdžios patvirtintas higienos normas.

Tačiau perkant gaminius iš neleistinų mažmeninės prekybos vietų, kyla rizika įsigyti nekokybišką prekę. Jei kyla abejonių, svarbu imtis atitinkamų veiksmų, neatsižvelgiant į tai, kur jis buvo įsigytas.

Jei nerimaujate dėl savo vištienos kokybės, yra keletas patikrintų būdų, kaip sumažinti riziką vartoti produktą su antibiotikais.

Paprasti būdai išvalyti mėsą nuo pavojingų medžiagų

Parduotuvėje pirkta mėsa dažnai kelia susirūpinimą vartotojams dėl galimo antibiotikų ir kitų kenksmingų priedų kiekio. Tačiau yra keletas paprastų ir veiksmingų būdų, kaip atsikratyti šių pavojų tiesiog virtuvėje.

Mėsos mirkymas

Prieš kepdami mėsą galite keletą valandų pamirkyti vandenyje. Tokiu atveju vanduo iš mėsos „ištrauks“ kenksmingas medžiagas. Norėdami sustiprinti efektą, galite naudoti marinatą, kuriame yra druskos arba citrinos sulčių. Druskos tirpalas arba rūgštis padės pagerinti mėsos valymo nuo antibiotikų ir kitų kenksmingų priemaišų procesą.

Virimas su antriniu sultiniu

Norėdami kruopščiai išvalyti mėsą nuo „priedų“, galite ją virti antriniame sultinyje. Po pirmojo užvirinimo mėsa virinama sultinyje 10 minučių, tada sultinys nupilamas ir mėsa toliau verdama švariame vandenyje. Šis metodas padeda sumažinti kenksmingų medžiagų kiekį gatavame patiekale.

Kepimas vietoj kepimo

Mėsos kepimas aukštoje temperatūroje taip pat padeda pašalinti kenksmingas priemaišas. Prieš kepdami pašalinkite odą ir riebalus, kuriuose gali būti antibiotikų ir kitų pavojingų medžiagų. Dėdami mėsą taip, kad riebalai nuvarvėtų į lašinimo indą, galite neleisti jiems susigerti atgal į mėsą ir taip sumažinti kenksmingų priedų vartojimo riziką.

Svarbu prisiminti

Deja, namuose nėra galimybės visiškai pašalinti antibiotikų iš vištienos. Tačiau yra keletas rekomendacijų, kurios gali padėti sumažinti jų turinį:

  1. Mėsą kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Tai padės pašalinti kai kuriuos paviršiaus antibiotikus. Pirmenybę teikite ekologiškam produktui. Kai tik įmanoma, rinkitės mėsą iš ekologiškų gamintojų, kurie naudoja mažiau antibiotikų.
  2. Tinkamai kepkite vištieną, kol ji visiškai iškeps, kad sumažintumėte antibiotikų likučių vartojimo riziką.
  3. Venkite perkaitimo. Perkaitinus mėsą gali padidėti kenksmingų medžiagų, įskaitant antibiotikų, kiekis. Virkite vištieną ant vidutinės ugnies, kol iškeps.

Geriausias būdas užtikrinti maisto saugą – pirkti maistą iš patikimų tiekėjų, kurie stebi savo produktų kokybę.

Atminkite, kad maisto sauga yra jūsų sveikata ir gerovė. Laikydamiesi rekomendacijų ir imdamiesi atitinkamų atsargumo priemonių, galėsite mėgautis vištienos patiekalais, sumažindami pavojų sveikatai.

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku