Palmių aliejus, kuris yra populiariausias augalinis aliejus pasaulyje, randamas įvairiausiuose gaminiuose. Tačiau, pasak Pasaulio sveikatos organizacijos, jo vartojimas gali būti susijęs su rizika susirgti įvairiomis ligomis, tokiomis kaip aterosklerozė ir koronarinė širdies liga. Straipsnyje svarstome dešimties produktų, kurių sudėtyje yra palmių aliejaus, sąrašą, kuriuos reikėtų apriboti arba išbraukti iš dietos.
10 palmių aliejaus maisto produktų, kurių niekada neturėtumėte valgyti
1. Slapukai
Palmių aliejus yra įprastas parduotuvėje perkamų sausainių ir sausainių ingredientas. Tai suteikia jiems minkštumo ir trapumo.
2. Duona ir bandelės
Minkštose duonelėse ir bandelėse dažnai yra palmių aliejaus, todėl jie tampa minkštesni ir skanesni.
3. Margarinas
Palmių aliejus dedamas į margariną, kad būtų išvengta oksidacijos ir pailgėtų galiojimo laikas. Todėl pirmenybė turėtų būti teikiama natūraliam sviestui.
4. Pusryčių dribsniai
Daugelyje pusryčių yra palmių aliejaus, kuris užtikrina ilgalaikį galiojimo laiką.
5. Šokoladas ir šokolado užtepėlė
Tiriant kompoziciją reikėtų vengti saldumynų su palmių aliejumi, nors dėl to produktai stabilesni.
6. Traškučiai
Beveik visi traškučiai yra kepti palmių aliejuje, todėl jie yra prieinamesni, bet mažiau sveiki.
7. Šaldyti patiekalai
Daugelyje šaldytų perdirbtų maisto produktų yra palmių aliejaus kaip konservanto.
8. Ledai
Pigiuose leduose gali būti palmių aliejaus, o kokybiškesniuose leduose naudojamas sviestas ir pienas.
9. Greitai paruošiami makaronai
Daugelyje greitai paruošiamų makaronų rūšių yra palmių aliejaus.
10. Plakta grietinėlė
Palmių aliejus dedamas į plaktą grietinėlę, kad išlaikytų jos formą ir struktūrą.