Universalus padažas: skanaus ir sveiko obuolių majonezo receptas

Obuolių majonezas – ne šiaip padažas, o tikras meno kūrinys kulinariniame pasaulyje. Dėl saldžiarūgščio obuolių skonio ir švelnios tradicinio majonezo tekstūros šis produktas yra puikus derinys prie įvairių patiekalų. Nepaisant to, kad jo sukūrimo istorija neturi aiškiai įsitvirtinusių šaknų, obuolių majonezas buvo eksperimentų, skirtų praturtinti pažįstamą padažą naujais gastronominiais atspalviais, rezultatas.

Greitas obuolių majonezo receptas

Pagrindiniai šio padažo ingredientai yra švieži žali obuoliai arba obuolių padažas, augalinis aliejus, actas arba citrinos sultys, garstyčios ir kiaušinių tryniai. Be to, į receptą galima pridėti įvairių prieskonių ir prieskonių, kad kiekvienas patiekalas būtų individualizuotas. Obuolių majonezo skonis yra unikalus: vaisių saldumas harmoningai dera su pikantiškomis natomis ir rūgštumu, sukuriant tobulą balansą.

Obuolių majonezo paruošimas nereikalauja daug pastangų ir užtrunka minimaliai. Vos keli žingsniai ir jūsų papildymas paruoštas naudoti:

  1. Obuolių padažo gaminimas . Norėdami tai padaryti, nuplaukite ir kepkite žalius obuolius žievelėmis 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Tada atskirkite juos nuo žievelės ir sutrinkite panardintu trintuvu, kol gausite vientisą konsistenciją be gabalėlių.
  2. Sudedamųjų dalių pridėjimas . Į gautą tyrę įpilkite garstyčių, citrinos sulčių, ciberžolės, druskos ir pipirų. Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais pagal savo skonį.
  3. Aliejaus pridėjimas . Į mišinį palaipsniui supilkite augalinį aliejų, nuolat maišydami. Toliau plakite mišinį, kol visi ingredientai visiškai susimaišys.
  4. Supilkite majonezą į padažo indą ar stiklainį su dangteliu ir laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip savaitę.

Tvarsčio privalumai ir pritaikymas visoms progoms

Be išskirtinio skonio ir aromato, obuolių majonezas yra naudingas sveikatai. Obuoliai yra maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis, o naudojant augalinį aliejų gaunami sveiki riebalai. Kai kurių riebalų komponentų pakeitimas fruktoze padeda sumažinti padažo kalorijų kiekį, palyginti su tradiciniu majonezu, todėl jis tampa patrauklesnis tiems, kurie stebi savo mitybą.

Dėl savo universalumo obuolių majonezas tinka ne tik kaip lengvų daržovių salotų užpilas, bet ir kaip puikus priedas prie pagrindinių patiekalų. Jis gali būti skanus padažas prie žuvies ar mėsos gardumynų, taip pat gali būti naudojamas kaip saldžiųjų desertinių padažų pagrindas. Neribotos galimybės eksperimentuoti su šiuo padažu atveria visą gastronominių galimybių pasaulį.

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku