Užkepėlė – tai greita ir lengva vakarienė, pagaminta iš ingredientų, kurių visada turite šaldytuve. Tikriausiai dėl šių priežasčių apkepai tapo tokie populiarūs tarp europiečių.
Užkepėlių istorija siekia viduramžius. Senovėje šį patiekalą mėgo vargšai. Namų šeimininkės vakarienei gamindavo užkepėles iš to, kas likdavo po vakarienės. Tikriausiai užkepėlė daugelį žmonių išgelbėjo nuo bado per karą.
Šiandieniniame pasaulyje apkepai nėra elgetų patiekalas. Yra daugybė nebiudžetinių receptų, pavyzdžiui, su mėsa ir vištiena. Tačiau pakalbėkime apie kopūstų užkepėlę, lengvą vakarienę visai šeimai.
Ingredientai:
- Kopūstai – 1/2 vnt.;
- Morkos – 1 vnt .;
- Svogūnai – 2 vnt.;
- Kiaušiniai – 3 vnt.;
- Kefyras – 120 g;
- Miltai – 5 šaukštai;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Krapai – pora šakelių;
- Druska – 1/2 šaukštelio.
Gaminimo procesas:
Kopūstus smulkiai susmulkinkite, pašalinkite gūžę ir viršutinius lapus, suminkykite rankomis. Smulkiai supjaustykite svogūną ir keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite, kol suminkštės.
Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į kopūstus. Smulkiai supjaustykite krapus. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, supilkite kefyrą.
Kruopščiai sumaišykite komponentus, supilkite miltus ir raugą, užminkykite tarsi tešlą. Pakepintus svogūnus sumaišykite su kopūstais ir morkomis, įberkite krapų.
Kepimo formą ištepkite sviestu, ant dugno sudėkite daržovių mišinį. Ant daržovių masės supilkite tešlą ir ją gerai sutankinkite.
Kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.