Varškė yra svarbus produktas organizmui. Varškės sūryje yra kalcio, kuris svarbus kauliniam audiniui. Be to, varškė dažnai naudojama dietose, skirtose nutukimui gydyti. Gydytojai, norėdami pagerinti sveikatą, skiria maistą su varške.
Verta paminėti, kad varškė reikalinga sveikiems plaukams ir nagams palaikyti, ji puikiai veikia odą. Varškė būtina ir reprodukcinei sistemai. Jame yra geležies, kuri yra vertinga žmogui.
Varškės nepatartina išbraukti iš dietos. Verta žinoti, kaip įvairiai ir skaniai paruošti varškės patiekalus.
Parodysime, kaip pasigaminti varškės suktinukus.
Ingredientai:
- Varškės sūris – 600 g;
- Plonas lavašas – 2 vnt.;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Cukrus – 4 šaukštai;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- Razinos – 60 g;
- Pienas – ½ šaukšto.
Gaminimo procesas:
Į varškę supilkite cukrų ir vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį. Atskirkite vieno kiaušinio trynį nuo baltymo, o baltymą sudėkite į varškę.
Varškę sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Razinas užpilkite verdančiu vandeniu 5 minutes, tada padėkite ant rankšluosčio ir nusausinkite.
Į varškės mišinį suberkite razinas ir išmaišykite. Pita duoną supjaustykite maždaug 10×10 cm kvadratėliais ir vieną kraštą dėkite įdarą.
Į lavašo vidų suvyniokite varškę.
Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Sumaišykite trynį su pienu ir aptepkite kiekvieną ritinį.
Kepkite suktinukus 190 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių.