Neišmeskite arbatos iš karto po jos panaudojimo. Ir nors antrą kartą su juo nepavyks išsivirti puodelio gėrimo, vasarnamyje jis vis tiek gali praversti. Džiovintą arbatą rekomenduojama naudoti kaip trąšą augalams, taip pat gali pagerinti dirvą – padaryti ją puresnę ir derlingesnę.
Panaudota arbata pirmiausia turi būti išdžiovinta, o tada naudojama pagal pageidavimą. Tinka kaip mulčias, padedantis išlaikyti drėgmę dirvoje. Dažnai tam naudojamos pjuvenos, šiaudai, pušų spygliai ir net drobė. Arbata atlieka tą patį vaidmenį, tačiau ją naudoti daug lengviau. Pirmiausia reikia pasodinti augalus ir apšlakstyti arbata. Taip išvengsite piktžolių, o žemė išliks drėgna ir puri.
Turime prisiminti. Ką naudoti: Leidžiama naudoti tik nesaldintą arbatą. Priešingu atveju bus neįmanoma atsikratyti midų ir skruzdėlių.
Arbatos virimas padeda purenti molio dirvą ir maitina smėlingą dirvą. Tai taip pat kalcio, natrio, kalio ir tanino šaltinis. Prieš sodinant sodinukus, užtenka į duobutę įmesti saują išgertos arbatos ir derlius ateityje jus džiugins. Šios trąšos ypač tinka pomidorams, agurkams ir baklažanams.
Nepakenktų į vazoną kambarinėms gėlėms įmesti saują arbatos lapelių. Paprastai arbata turi būti dedama ant drenažo viršaus, o tada įpilama dirvožemio.
Gėlės pamalonins akis, jei laistysite jas arbatos užpilu. Trąšas paruošti labai paprasta – vieną stiklinę arbatos lapelių užpilti 3 litrais verdančio vandens ir leisti atvėsti. Arbatą reikia laistyti ant jau drėgnos dirvos. Jei antpilu laistysite sausą dirvą, augaluose atsiras dygliakrūmių.