Didžiosios Britanijos šefas Jamie Oliveris pasidalijo savo itin lengvu tobulų keptų bulvių receptu, kuris žada užkariauti visą šeimą. Vadovaukitės šiuo svetainės Svarbizinia.lt paskelbtu žingsnis po žingsnio receptu, kad sukurtumėte gardų patiekalą, kuris taps tikra jūsų stalo puošmena.
Slaptas tobulų keptų bulvių receptas
1. Bulvių pasirinkimas
Šiam receptui reikia 2,5 kg vidutinių bulvių. Pasirinkite tinkamiausią kepimui veislę, kad jūsų bulvės būtų traškios išorėje ir minkštos viduje.
2. Paruošimas
Nuplaukite ir nulupkite bulves jų nepjaustydami. Virkite pasūdytame vandenyje 15 minučių, kad gautumėte minkštą ir purią tekstūrą. Nusausinkite kiaurasamtyje ir išdžiovinkite, kad aliejus ar riebalai geriau „priliptų“ prie bulvių.
3. Kepimo skardos paruošimas
Didelėje keptuvėje ištirpinkite žąsų taukus arba sviestą kartu su alyvuogių aliejumi. Sudėkite bulves, pabarstykite jūros druska ir juodaisiais pipirais ir išmaišykite, kad pasidengtų aliejumi ir prieskoniais. Bulves paskleiskite vienu tankiu sluoksniu su nedideliais tarpais tarp gumbų.
4. Per naktį šaldytuve
Uždenkite kepimo skardą ir padėkite į šaldytuvą nakčiai. Šis veiksmas leidžia bulvėms įsigerti aliejuje ir prieskoniuose, sukuriant sodrų skonį.
5. Pasiruošimas kepimui
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Išimkite kepimo skardą iš šaldytuvo. Susmulkinkite česnako skilteles ir padėkite jas ant kepimo skardos, kad jūsų garnyras būtų aromatingas ir saldus, karamelizuotas česnakas.
6. Kepimas
Kepkite patiekalą valandą, kol bulvės taps traškios ir auksinės spalvos. Baigiant virti kiekvieną bulvę švelniai sutrinkite bulvių grūstuvu, kad dėklas būtų sandaresnis.
7. Paskutinis prisilietimas
Sumaišykite šalavijų lapus su aliejumi ir mišiniu apšlakstykite bulves. Kepkite dar 20-25 minutes iki auksinės rudos spalvos.
Taip sukursite tobulas keptas bulves, kurios taps jūsų stalo vainiku. Vadovaudamiesi Jamie Oliverio patarimu, galite nudžiuginti savo šeimą puikiu šio patiekalo skoniu ir aromatu – jo ilgos kulinarinės patirties rezultatas. Gero apetito!