Kokia šefo paslaptis padės paruošti purius kefyro blynus?

Patyręs virtuvės šefas pasakojo apie purių blynų ruošimą, atskleidė nuoseklaus ingredientų įvedimo į tešlą principus. Profesionalūs patarimai leidžia išvengti dažnų klaidų ir sukurti galimybę pasiekti idealią blynų konsistenciją.

Kokia purių kefyro blynų paslaptis?

Purių kefyro pagrindu pagamintų blynų išskirtinumas slypi ne tik paruošimo paprastume ir greityje, bet ir subtiliuose niuansuose, kuriuos paaiškina virtuvės šefė. Jos paslaptys apima pagrindinį dalyką – kepimo sodos įdėjimą pačioje tešlos ruošimo pabaigoje.

Tradicinio maisto gaminimo metu į kefyrą dažniausiai dedama soda, kad jos rūgštis užgesintų šarmą. Tačiau svarbu suprasti, kad vėliau dedant ingredientus ir juos maišant, dalis dujų burbuliukų prarandama, o tešla kepimo metu nebegali kiek įmanoma pakilti.

Optimalus metas į blynų tešlą dėti soda yra tada, kai miltai ir skystis visiškai susimaišo. Soda į tešlą įpilama prieš pat gaminimą, gerai išmaišoma ir jau galite pradėti kepti.

Papildoma gudrybė – keptuvę su blynais uždengti dangčiu, taip jie gali tapti dar puresni. Šis triukas naudojamas antrame žingsnyje vartant blynus.

Svarbu, kad dangtis tvirtai nepriglustų prie keptuvės, kad garai galėtų išeiti. Toks metodas dangtelio viduje sukuria kondensaciją, kuri, sąveikaudama su karštu aliejumi, sukelia skanius purslus, suteikdami blynams ypatingą skonio ir malonumo atmosferą.

Kaip iš virėjo iškepti purius blynus su kefyru

Kepti sodrius blynus su kefyru yra tikras menas, o mūsų šefo receptas garantuoja skanų rezultatą. Pažvelkime į šį kulinarinį procesą atidžiau.

Ingridientai:

  • 1 kiaušinis
  • 0,5 litro kefyro (geriausia kambario temperatūros)
  • 0,5 šaukštelio. druskos
  • 1,5 a.š. l. Sachara
  • 400-450 g miltų
  • 0,5 šaukštelio. soda (be stiklelio)
  • Vanilinas arba vanilinis cukrus
  • Augalinis aliejus kepimui

Paruošimas:

  1. Kambario temperatūros kefyrą supilkite į tinkamą indą.
  2. Įdėkite kiaušinį, įprastą cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Visus ingredientus gerai išmaišykite šluotele.
  3. Į skystą mišinį palaipsniui suberkite miltus, švelniai maišydami. Tešla turi būti vidutinio tirštumo, nuslysti nuo šaukšto, bet nepilti.
  4. Sumaišykite sodą su šaukštu miltų ir gerai išmaišykite, supilkite į tešlą.

Kepimo procesas prasideda keptuvės įkaitinimu. Ant gerai įkaitinto paviršiaus užpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, suformuodami ploną dangą. Nepridegančiai keptuvei aliejaus prireiks dar mažiau, galima apsieiti ir be jo.

Tešlą išgriebkite šaukštu, dėdami porcijomis vienas nuo kito, nes blyneliai padidės. Kai viena blynų pusė paruduos ir pasirodys būdingas rudas kraštas, apverskite juos. Pasirengimą galima nustatyti pagal burbuliukų spalvą ir išvaizdą.

Nepamirškite, kad subalansuota tešla yra purių blynų raktas. Reta tešla atrodys plona, ​​tačiau per daug miltų gali būti sunku juos kepti, todėl centras gali būti permirkęs. Vadovaudamiesi šiais patarimais užtikrinsite, kad skonis patiks jums ir jūsų artimiesiems.

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku